Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини зустрілись з керівництвом Музиківської  громади

Відбулась робоча зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима та керівників структурних підрозділів податкового відомства з представником Музиківської сільської військової адміністрації Геннадієм Пилипчуком.

Під час зустрічі говорили про формування й вручення податкових повідомлень-рішень з плати за землю, стан наповнення бюджету громади місцевими податками платежами, основні новації Законів України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ та 30 червня 2023 року № 3219-ІХ та налагодження співпраці.

Зокрема, що внесено зміни до алгоритма справляння плати за землю. Сума податкового зобов’язання, адреса, площа та назва конкретного об’єкту, ставка податку, пільга та інші дані, зазначені в податковому повідомленні-рішенні. Також ознайомитись із цим можна в сервісі ДПС «Електронний кабінет». У цьому ж таки е-кабінеті можна сплатити податки та дізнатися й про наявні суми переплати або податкового боргу.

Сплатити податки потрібно не пізніше 60 днів з моменту вручення ППР. У разі виявлення розбіжностей з даними, платник може звернутися для звірки інформації до територіального органу ДПС.

Окрім цього, податківці звернули увагу на обов’язок бізнесменів у разі здійснення: готівкових розрахунків – застосовувати РРО/ПРРО, торгівлі підакцизною продукцією – отримати відповідну ліцензію, працевлаштування найманих працівників – подати повідомлення про прийняття на роботу.

Також учасники зустрічі домовилися активізувати співпрацю адже наповнення бюджету громади за рахунок сплати податкових платежів є одним із важливих питань для територіальної громади.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН