Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини втратили 28 тисяч гривень через «банківських» шахраїв

Аферисти намагаються заробити на нещасті людей, які постраждали внаслідок російської агресії. Поліція закликає громадян бути дуже уважними та не довіряти сумнівним повідомленням щодо отримання грошової соціальної допомоги від різних організацій, не перевіривши їх. Всю інформацію з приводу виплат постраждалим внаслідок російської агресії необхідно дізнаватися в офіційних установах та на офіційних ресурсах.
Так, до поліції звернулася жителька Зеленівки і повідомила, що у месенджері прочитала оголошення про надання грошової соціальної допомоги. Заявниця перейшла за посиланням, ввела пароль своєї банківської картки, після чого з її рахунку зникло 6 тисяч гривень та надійшло повідомлення, що карткою розрахувалися у продуктовому онлайн-магазині.
Ще троє херсонців довірилися незнайомцям, які зателефонували і представилися працівниками банків. Аферисти розповідали про блокування рахунків та спроби зняття коштів невідомими. Для убезпечення рахунків заявники називали шахраям свої особисті дані, терміни дії та три цифри на звороті карток, після чого зловмисники знімали з рахунків усі заощадження. Загалом, люди втратили 22 тисячі гривень.
За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Для того, щоб не потрапити у пастки шахраїв, ніколи не вказуйте власні персональні дані на неперевірених сайтах, нікому не повідомляйте термін дії банківської карти та CVV-код, не переходьте за сумнівними посиланнями. У разі отримання повідомлень про надходження благодійних коштів на ваш рахунок або щодо соціальних виплат не здійснюйте ніяких операцій до встановлення обставин ситуації у вашому банку або зателефонуйте до організації, яка нібито надає грошову допомогу.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН