Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Люстрованому херсонському колаборанту встигли до окупації виплатити понад 800 тисяч компенсації

 

 Як повідомляв раніше «Антикорупційний вимір», підозрюваного у скоєнні державної зради херсонського ексчиновника Віталія Булюка викликають до суду. Нині Віталій Булюк обіймає одну з керівних посад в окупаційному уряді на Херсонщині. 

До окупації Віталій Булюк був депутатом Херсонської обласної ради, а ще раніше очолював митницю. Пройшов шлях від інспектора митного поста «Скадовськ» до очільника Херсонської обласної митниці. Також був депутатом Херсонської обласної ради V, VI, VII та VIIІ скликань: спочатку обирався від Комуністичної партії (нині заборонена) та «Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція», а згодом став представляти проросійську партію «Наш край», обласну організацію якої і очолив. Від «Нашого краю» до Херсонської міської ради у 2015 році пройшов та завів своїх людей і інший зрадник – тричі мер Херсона Володимир Сальдо.

Після Революції Гідності Віталія Булюка люстрували, однак, він подав до суду та поновився на посаді: виграв першу інстанцію та апеляцію. За підсумками, його мали поновити на посаді та виплатити 814 113 грн 53 коп. з відрахуванням податків та зборів за час вимушеного прогулу за період з 28 березня 2015 року по 25 листопада 2020 року. Чи виплатили йому ці кошти, ми з’ясували запитом на інформацію.

20 вересня 2023 року херсонська митниця у відповідь на інформаційний запит повідомила, що Булюку виплатили зазначену суму у повному обсязі у серпні 2021 року – приблизно за пів року до окупації Херсонщини.

Читайте також:

У прифронтовому Херсоні рятують дітей від мінної загрози

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН