Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція документує наслідки атаки російською армією об’єктів інфраструктури Херсонщини

російські війська продовжують масовано обстрілювати Херсонщину з артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БПЛА. Ворог свідомо цілив по об’єктам інфраструктури Бериславського та Херсонського районів. Через дії агресора у деяких населених пунктах відсутнє електропостачання.
російські війська здійснили авіаудари керованими бомбами по місту Берислав, там пошкоджено 20 будинків, загинули 45-річний чоловік та 43-річна жінка. Ворог скинув керовані авіаційні бомби на територію с.Миколаївка, с.Кізомис та с.Станіслав. У Станіславі пошкоджено будинок культури, будівля сільськогосподарського товариства, 12 приватних будинків, 6 магазинів, 2 аптеки та автомобілі.
Під час артилерійського обстрілу смт Козацьке смертельні поранення отримав 63-річний місцевий житель.
Під інтенсивними обстрілами був Херсон. З позицій на лівому березі Дніпра ворог бив по житловим кварталам з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Від масованих потужних ударів постраждали мікрорайони Корабел, ХБК, центр, а також передмістя. Снарядами пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, а також територія підприємства. У смт Антонівка під час артилерійського обстрілу мінно-вибухову травму та часткову ампутацію верхньої кінцівки отримав 52-річний місцевий житель.
На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф. За минулі дві доби поліція відкрила 26 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.
У с.Клапая в полі під час обробки землі на ворожій міні підірвався 50-річний тракторист. У чоловіка множинні дрібні осколкові поранення верхніх та нижніх кінцівок. Стан його здоров’я задовільний.
Поліція вкотре нагадує громадянам про мінну небезпеку на деокупованих територіях, закликає не відвідувати ліси, узбережжя річок, не проводити сільськогосподарські роботи на полях, поки ці ділянки не перевірені вибухотехніками. Будьте вкрай уважними, не піднімайте з землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.
За усіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН