Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині податківці проводять тренінги щодо використання електронних сервісів

Фахівці Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проводять тренінги з питань використання електронних сервісів ДПС.

Учасникам заходів податківці роповідають про переваги та можливості сервісу «Електронний кабінет», на практиці демонструють алгоритм проведення звірок по платежам, формування та подання звітності, листування з територіальними органами ДПС, подання запитів про надання витягів з реєстрів, довідок, сплати податкових зобов’язань тощо.

Особливу увагу посадовці приділяють питанням реєстрації РРО/ПРРО, Пояснюють переваги безоплатного програмного рішення від ДПС України для забепечення фіксації готівкових розрахунків. Наголошують на перевагах ПРРО перед класичними апаратними РРО, зокрема, відсутність посередників, відсутність експертизи для комерційних ПРРО, можливість встановлення на будь-який пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android; іOS; WEB-версія, онлайн реєстрація в контролюючому органі та виключно електронний документообіг.

Також обговорюються безпосередньо процедури взяття на облік РРО/ПРРО, які урегульовані порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій». Ці процедури максимально спрощені, враховують специфіку роботи РРО та ПРРО і здійснюються за заявницьким принципом.

Під час зустрічі податківці відповідають на актуальні для бізнесменів запитання щодо виконання вимог податкового законодавства та надають роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН