Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсона пояснили особливості врахування розміру доходу, отриманого при перебуванні на спрощеній системі

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про особливості врахування розміру доходу, отриманого при перебуванні на спрощеній системі з особливостями оподаткування.

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та передбачено з 01.08.2023, зокрема, встановлення умов перехідного періоду, якими визначено порядок переходу на загальну систему оподаткування або на спрощену систему оподаткування для платників податку, які втрачають право на використання особливостей оподаткування.

Господарські операції визнаються контрольованими, якщо, зокрема, річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 млн грн (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік (п. п. 39.2.1.7 п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 ПКУ).

Річний дохід для цілей застосування п. п. 39.2.1.7 п. п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 ПКУ обчислюється за весь звітний рік. Тобто до річного доходу платника, який у 2023 році перейшов на спрощену систему з особливостями оподаткування, також включається дохід, отриманий в цьому році під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2% доходу.

Більше інформації можна знайти в Інформаційному листі № 4/2023 «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу», розміщеному на вебпорталі ДПС у розділі «Інформаційні матеріали».

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН