Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великоолександрівській громаді посадовці спілкувалися про сплату податків 

У Великоолександрівській ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за участі в. о. начальника обласного відомства Андрія Яблоновського та начальниці інспекції Інни Легуші відбулась робочазустріч з представницею Борозенської сільської територіальної громади Ганною Банчуковою.

Під час зустрічі обговорювались актуальні питання сьогодення, серед яких повнота сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, податку на доходи фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання.

Також мова йшла про новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, податківці розповіли про поновлення дії п. 1 ст. 17 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахунків.

Посадовці наголосили, що буде застосовуватися класичний апаратний РРО чи програмне рішення – обирати суб’єкту господарювання. Законодавство не обмежує вибір бізнесменів. ДПС пропонує безоплатну версію ПРРО, яке не потребує витрат на придбання та обслуговування, а користуватись ним зможе навіть новачок. Вся необхідна інформація щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО розміщена на вебпорталі ДПС у розділі «ПРРО», або в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі.

Захід відбувся в конструктивному руслі. Учасники домовилися продовжити проведення заходів у такому форматі.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН