Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємці Дар’ївської громади ознайомились зі змінами  в податковому законодавстві

У Дар’ївській сільській територіальній громаді відбувся семінар для суб’єктів господарювання за участі в. о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Андрія Яблоновського, начальника Дар’ївської сільської військової адміністрації Анатолія Дідура та представників обох відомств.

Під час семінару обговорювалися актуальні питання змін у податковому законодавстві, запроваджені Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, щодо сплати єдиного податку, єдиного соціального внеску, справляння місцевих податків і зборів, ліцензування торгівлі підакцизною продукцією, легалізації найманої праці та бізнесу.

Також значну увагу податківці приділили питанням реєстрації й застосування РРО/ПРРО, перевагах програмного застосунку РРО, розробленого ДПС. Наголосили, що підприємці можуть на власний розсуд, у залежності від своїх потреб та необхідності, обирати класичний апаратний РРО або програмний РРО. Для реєстрації обох варіантів можна не покидати робоче місце – це дуже легко здійснити через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Захід пройшов у форматі активного діалогу. Присутні отримали відповіді на проблемні питання, які виникають у бізнесменів під час провадження господарської діяльності.

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленість про подальшу співпрацю, необхідну для системної роботи, з метою відновлення життєдіяльності та економіки громади.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН