Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ зустрівся із представниками міжнародної компанії DataArt у Нью-Йорку

На запрошення партнера та стейкхолдера міжнародної ІТ-компанії DataArt ректор ХДУ Олександр Співаковський перебуває з візитом у США. 

Він відвідав Нью-Йоркський офіс компанії та передав вітання від спільноти Херсонського державного університету фундаторам компанії Михайлу Зайцеву та Євгену Голанду, а також колегам і друзям з офісу.

 

«Нас поєднують багаторічні партнерські та дружні стосунки. Перший український офіс компанії було відкрито саме у Херсоні, а першими працівниками були студенти та випускники ХДУ. За рік до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Херсон приїздив засновник DataArt Євген Голанд, і ми разом відкривали новий офіс компанії, який знаходився та знаходиться поряд з університетом. Зараз приміщення законсервовані, а співробітники разом з родинами, за ініціативи компанії, знайшли прихисток в інших містах України та у закордонних офісах», – наголосив Олександр Співаковський.

За його словами, серед менеджменту компанії багато українців. Саме тому з перших днів війни DataArt надає дуже суттєву фінансову підтримку нашій країні, яка рахується мільйонами доларів. А для Херсонського державного університету фахівці компанії стали справжніми помічниками, адже допомагали переносити понад 14 терабайтів інформації з серверів, які знаходилися в окупованому Херсоні, до безпечних сховищ.

Весь цей час фахівці DataArt надають підтримку нашим студентам та викладачам, започаткували спільні освітні проєкти.

«Зараз у нас є спільні плани щодо тестування та допомоги у впровадженні нашого додатку KSU24 – університетського аналогу ДІЇ. Ми маємо на меті підсилювати один одного й надалі, однак про конкретні домовленості розповім пізніше. Сьогодні ж ми спілкувались. Звичайно, про Україну, про мій рідний Херсон, про те, чому росія має поразку на ідеологічному фронті, чому колишніх братів не сприймають як «освободітєлєй», про те, що ми – освітяни – робимо задля Перемоги.

Щиро дякую Михайлу Зайцеву та Євгену Голанду за організацію вітальної зустрічі. Від університету подарували DataArt годинник в українському дизайні, щоб час в компанії ніколи не зупинявся. Презентували наше видання «Чорний лебідь в історії Херсонського державного університету, або Хроніки переміщеного вишу». Бачив сльози в очах співробітників Нью-Йорського офісу, коли вони дивилися ролік про 1,5 року життя херсонців, університету в умовах військового стану, коли взяли в руки фотографії мого будинку, в який влучила ракета, коли побачили, яких руйнувань зазнала інфраструктура ХДУ… Насправді зруйноване можна відбудувати, якщо не йдеться про життя та долі. Людські душі, які зазнали страшенних втрат через кляту війну, так просто не полагодити. Про це ми теж говорили, адже важливо доносити до світової спільноти наші емоції та відчуття, щоб американці розуміли, чому вони допомагають Україні, чому для нас так важливо бути вільними та незалежними.

Завтра буде новий день, хоч і з величезною різницею у часі з Україною. Будемо працювати над конкретними проєктами співпраці DataArt та Херсонського державного університету», – прокоментував Олександр Співаковський.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН