Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладач ХДУ представив «щоденник свого життя» — виставку творчих робіт

У Новій Каховці відбулося відкриття персональної виставки живопису і пастелі з символічною назвою «Портал». Автор – завідувач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Херсонського державного університету, член Національної спілки художників України (НСХУ) Віталій Ракович.

Експозиція розташована в Новокаховській картинній галереї ім.А.С.Гавдзинського. Разом із митцем на відкриття виставки завітали колеги та наставники – декан факультету культури і мистецтв ХДУ Микола Левченко, художник-графік, доцент кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ХДУ Станіслав Курак.

Віталій Ракович працює в різних техніках живопису і постійно знаходиться в творчому пошуку. За його словами, натхненням для нього є спілкування з людьми.

Чому виставка має таку неординарну назву? Як зазначає сам автор, вона – символічна. Адже роботи – це, так званий, щоденник його життя.  «Портал» – віконце моїх рефлексій, мого сприйняття життя та пізнання цього світу. Якщо ж виставка знайде певний відгук у когось – це круто», – коментує Віталій Ракович.

Ознайомитися з творчим доробком херсонського художника завітали місцеві митці, поціновувачі живопису, викладачі та учні Новокаховської дитячої школи мистецтв. Відвідувачі виставки мали змогу особисто поспілкуватися з автором, поставити питання щодо робіт та їх виконання. 

Виставка триватиме до 20 лютого.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН