Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські бізнесмени ознайомились із податковим законодавством

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели інформаційно-просвітницький рейд та поспілкувались із 19 підприємцями, торгові об’єкти яких розташовані на території обласного центру.
Під час заходу працівники податкової служби та бізнесмени обговорювали актуальні питання щодо реєстрації та використання РРО/ПРРО, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та сплати податкових зобов’язань.
Зокрема податківці нагадали про необхідність здійснювати реєстрацію розрахунків за готівку за допомогою РРО або ПРРО. Підприємці самостійно обирають яким пристроєм користуватися – класичним РРО чи програмним забезпеченням. Програмний РРО можна встановити на будь-який гаджет (смартфон, планшет, ноутбук тощо).
До того ж ПРРО від ДПС України встановлюється безоплатно. Тож він може бути більш привабливим у фінансовому плані.
Як РРО, так і ПРРО (комерційний або безоплатний) треба перевести у фіскальний режим роботи, адже з 1 жовтня, у разі встановлення контролюючими органами порушень порядку проведення розрахункових операцій до суб’єктів господарювання будуть застосуватись штрафні санкції.
При проведенні розрахунків покупець чи отримувач послуг обов’язково має отримати фіскальний чек. Така вимога діє ще з 1 січня 2022 року для всіх суб’єктів господарювання, окрім підприємців І групи спрощеної системи оподаткування.
Під час спілкування підприємці отримали відповіді на питання, які їх цікавили.
Варто відзначити, що попри складну економічну ситуацію, багато херсонських бізнесменів вже встановили РРО/ПРРО, застосовують їх для проведення розрахунків та оцінили зручність і переваги використання касових гаджетів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН