Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 10 років тюрми засуджено Геннадія Недялкова – окупаційного голову м. Гола Пристань на Херсонщині, – СБУ

 Слідчими СБУ встановлено, що з приходом окупантів чоловік перейшов на їх бік та зголосився на пропозицію стати так званим «головою» Голопристанської окупаційної адміністрації.
Колаборант на псевдопосаді виконував вказівки та рішення представників держави-агресора, спрямовані на утвердження окупаційної вдали у населеному пункті.
Задокументовано, що зловмисник закликав містян підтримати окупантів, співпрацювати та отримувати заробітну платню в російських рублях. Пропонував обміняти українські паспорти на «документ» рф. Своєю «владою» зрадник призначав і «нових» голів адміністрацій сіл.
В інтересах держави-агресора ворожий поплічник запевняв жителів міста, що «росія тут надовго» і тільки з «нею» українці відчують «краще життя». Тоді як громадяни наразі щоденно живуть під впливом фізичного та психологічного тиску від ворожої влади та її прибічників.
Суд визнав Геннадія Недялкова винним у колабораційній діяльності за ч. 5ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Його засуджено до 10 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг, строком на 15 років.
Заходи з документування колабораційної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Скадовської окружної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН