Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі СБУ повідомили про підозру громадянину з Новоолексіївки

Із смт Новоолексіївка Генічеського району оперативниками СБУ встановлено місцевого колаборанта, який прийняв пропозицію окупантів та добровільно став на посаду так званого «начальника Новоалексеевского территориального управления Генической ВЦА» в «Генической военно-гражданской администрации».
На фейковій посаді проголошений ворогом «керівник» чинив дії, спрямовані на функціонування та становлення злочинної влади у населеному пункті.
Підозрюваний неодноразово надавав інтерв’ю росзмі щодо «діяльності» самопроголошених органів рф на території Генічеського району, тим самим активно підтримуючи державу-агресора.
Аби у «позитиві» показати окупаційне керівництво, він організовував виплати громадянам у ворожій валюті та «опікувався» видачою гумдопомоги. З перших місяців захоплення Новоолексіївки «керував» створенням проросійських агітаційних програм, розміщенням ворожої символіки.
Особисто організовував проведення незаконного референдуму рф.
СБУ встановила, що у березні поточного року зрадник брав участь у засіданні у так званій «державній раді республіки Крим» на території тимчасово окупованого українського півострова.
Слідчі СБУ повідомили про підозру громадянину з Новоолексіївки – за ч.5 ст.111 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури, Генічеської та Скадовської окружних прокуратур.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН