Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для херсонських бізнесменів податківці провели просвітницький рейд

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели інформаційно-просвітницький рейд торговими об’єктами, розташованими в обласному центрі.

Посадовці розповіли бізнесменам про останні зміни в податковому законодавстві, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, щодо сплати єдиного податку, єдиного внеску, податку на майно та легалізацію праці найманого персоналу.

Основну увагу зосередили на поновленні дії вимоги законодавства про застосування штрафних санкцій за порушення порядку проведення розрахунків, яка з 1 жовтня 2023 року розповсюджується на всіх суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Нагадали, що для реєстрації готівкових розрахунків є можливість використовувати класичні РРО або новітнє програмне рішення. Програмний РРО можна встановити на будь-який гаджет (смартфон, планшет, ноутбук тощо). До того ж ПРРО від ДПС України встановлюється безоплатно. Тож він може бути більш привабливим у фінансовому плані для підприємців. Але ухвалення рішення, яким пристроєм йому користуватися – класичним РРО чи програмним забезпеченням, саме за суб’єктом господарювання.

Як РРО, так і ПРРО (комерційний або безоплатний) необхідно обов’язково зареєструвати в податковій службі. Тобто будь-який пристрій має бути переведений у фіскальний режим роботи. При проведенні розрахунків покупець чи отримувач послуг обов’язково має отримати фіскальний чек. Така вимога діє ще з 1 січня 2022 року для усіх суб’єктів господарювання, окрім підприємців І групи спрощеної системи оподаткування.

Додаткова інформація щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО розміщена на вебпорталі ДПС України в розділі «Програмні РРО» та в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі.

Під час спілкування підприємці отримали відповіді на питання, які їх цікавили.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН