Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини з громадськістю обговорили зміни у законодавстві

Відбулося засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
На порядку денному – проблеми бізнесу Херсонщини та новозміни законодавства.
У зв’язку зі складною безпековою ситуацією, захід проведено онлайн за допомогою платформи ZOOM.
Головував на засіданні Максименко Олександр – голова Громадської ради. Від Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до заходу долучились в. о. очільника податкової служби області Яблоновський Андрій та заступник начальника Клим Ігор.
Під час засідання обговорили проблемні питання щодо роботи бізнесу в умовах воєнного стану, зокрема, пов’язані з релокацією підприємств та взяття їх на облік за новим місцем розташування, ціновою політикою, оплатою вартості комунальних послуг та орендних платежів, податку на майно, блокуванням податкових накладних.
У форматі конструктивного діалогу обговорювалися новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Окремо зупинилися на питаннях реєстрації РРО/програмних РРО та акцентували увагу на положення щодо поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні розрахункових операцій.
Оскільки це перша зустріч з початку повномасштабного воєнного нападу росії на Україну, то були розглянуті й інші нагальні та організаційні питання Громадської ради.
Присутні на заході одностайно підтримали пропозицію продовження плідної співпраці представників інститутів громадянського суспільства та податкової служби, адже лише спільними зусиллями можна подолати наслідки війни. Домовилися зустрічатися частіше для своєчасного вирішення актуальних питань.
На зображенні може бути: 7 людей, телевізор та текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН