Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Захищатиму Україну, коли виросту». У Миколаєві відродили змагання з козацьких бойових мистецтв для дітей

У Миколаєві козацька дитячо-юнацька школа «Спас» та освітньо-культурний простір Гончаренко центр популяризують традиційні козацькі бойові мистецтва. Для цього для дітей і підлітків влаштовують змагання, поєднуючи спорт із лекціями з історії та культури.

За словами організаторів, ключова ідея – не лише зацікавити дітей козацькими бойовими мистецтвами, а й допомогти підліткам дізнатися більше про історію та культуру наших пращурів. 

«Крім бойових мистецтв, наші вихованці вивчають культуру, обряди, традиції та історію українського народу. Ми загартовуємо і тіло, і дух, розвиваємо у наших учнів лідерські навички, дбаємо про те, щоб вони виросли справжніми, відповідальними та небайдужими громадянами України. Наші вихованці багато тренуються, тому такі змагання необхідні, аби діти могли відчути рівень, якого вони досягли», – зазначає керівник Миколаївської обласної дитячо-юнацької козацької школи «Спас», майстер бойових мистецтв Сергій Щербаков.

Самі учасники змагань зізнаються: таке дозвілля допомагає не лише дослідити козацькій традиції, а й отримати більше впевненості в реальному житті. 

«Я відчуваю, що став більш впевненим у собі. Та сильнішим. Коли я почав відвідувати нашу школу, я не вмів за себе постояти. А тепер я вмію дати відсіч. Однак, треба постійно тренуватись. Вдосконалювати себе. Коли я виросту, я буду захищати нашу країну!» – наголосив вихованець школи, учасник змагань у Гончаренко центрі 9-річний Костянтин.

За словами Дмитра Щоголева, директора Гончаренко центру в Миколаєві, козацькі бойові мистецтва також допомагають малечі розвивати лідерські якості. 

«Ми, українці, маємо бути сильними, вміти постояти за себе. Тому дуже важливо змалку навчати діточок бойових мистецтв, розповідати їм, що вони нащадки славетних Воїнів – козаків! Тоді вони зможуть постояти за себе, за своїх близьких та Україну. Бойові мистецтва навчають лідерства та допомагають досягти успіху в дорослому житті!», – підкреслив керівник освітньо-культурного центру. 

Довідка

 

Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Online, що пропонує безкоштовні уроки англійської для всіх охочих.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН