Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Хмельниччині малеча з Херсонщини готується до школи за унікальною методикою ЮНІСЕФ та МОН (ФОТО)

У Гончаренко центрі Теофіполь запустили програму підготовки дошкільнят за допомогою унікального лялькового театру від ЮНІСЕФ. Команда простору використовує цю методику для адаптації й підтримки дітей із родин військових та переселенців, зокрема із Херсонської області. 

Інтерактивний ляльковий театр «Іскорки Суперсил» було розроблено ЮНІСЕФ спільно з МОН України задля розвитку комунікативних та соціальних навичок у дошкільнят. Мета проєкту – підтримка й навчання дітей віком від 3 до 6 років в умовах призупинення освітнього процесу в дитячих садочках через війну.

За цієї методикою діти вивчають різноманітні теми, зокрема, історію України. Усі заняття відбуваються в ігровому форматі та адаптовані під вік учасників, тож малеча швидко зацікавлюється новими знаннями.

«Нам розповідають багато цікавого про Україну, різні міста та області. Я навіть дізнався нове про рідне місто, чого раніше не чув. А ще нам кажуть, що в кожному з нас є своя суперсила. І я думаю, що моя суперсила – це любов до України» – ділиться 6-річний Сашко, який разом із родиною переїхав на Хмельниччину з тимчасово окупованої частини Херсонщини.

Крім того, у Теофіполі команда центру розширила можливості методики та використовує її не лише для розвитку емпатії, соціального та емоційного інтелекту, вміння правильно поводитись у громадських місцях, а й з метою патріотичного виховання, отримання базових для дошкільнят знань, а також для адаптації вимушених переселенців і підтримки дітей військових. Про це розповіла керівниця культурно-освітнього Гончаренко центру в Теофіполі, педагогиня Лілія Архіпович. 

«До нас на заняття з дошкільної підготовки приходять і місцеві діточки, батьки або рідні яких воюють, і діти з тимчасово окупованих територій, які разом із сім’ями знайшли прихисток на Хмельниччині. Тому ми вирішили спробувати використовувати методику «Іскорки Суперсил» у розширеному форматі. Це проєктивна методика, вона дає малечі можливість виплеснути важкі переживання, поділитися страхами й тим, що наболіло. А головне, ця гра допомагає їм відчути свій внутрішній ресурс. Зрозуміти, що зараз усі вони – супергерої, які володіють суперсилою!» – наголосила освітянка. 

Батьки малечі зазначають, що інтерактивний ляльковий театр позитивно впливає на психологічний стан дітей. 

«Я дуже вдячна за такі корисні заняття. Я вважаю, це прямо знахідка. Мої діти повертаються з дошкільної підготовки не лише зі знаннями, які необхідні для подальшого навчання у школі. Я бачу їх усміхненими, радісними! А мені, як матері, це важливо. Особливо зараз, коли рідні чоловіки на війні, коли постійний стрес через обстріли. Ми зараз всі, як супергерої, й викладачі, які дбають про наших дітей – теж», – зазначила мати двох донечок, які відвідують заняття, Оксана Мусат.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН