Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині з початку повномасштабної війни пошкоджено 348 освітніх закладів (відео)

За оперативною інформацією  управління  освіти та науки Херсонської облдержадміністраціїї зазнали шкоди від агресії військ рф 348 закладів освіти, зруйновано повністю – 52 заклади.

Зруйновано:

шкіл – 28, закладів дошкільної освіти – 18, закладів професійно-технічної освіти – 3, закладів фахової передвищої освіти – 1, вищої освіти (ХАНО) – 1.

Російські військові на лівобережжі Хероснщини використовують освітні заклади для свого перебування, госпіталів, викрадаючи майно, сучасне обладнання, книжки, примушуючи батьків навчати дітей в захолених закладах освіти.

Через підрив Каховської ГЕС було затоплено майже 70  навчальних споруд

На правобережжі Херсонщини російські військові обстрілюють навчальні заклади з пізних видів зброї. Напередодні нового навчального року було зруйновано дитсадки в Тягинській громаді та Херсоні.

Але незважаючи на це, на Херсонщині розпочали навчальний рік 190 закладів освіти.

Вже другий рік поспіль, ми не маємо змоги зайти у світлі привітні класи, розмістити локації у просторих коридорах будівель величних храмів освіти і науки, зустрітися дружніми педагогічними колективами в учительських, спостерігати за підготовкою до виступів ведучих урочистостей та клопіткою метушнею батьків першокласників і випускників, пишатися згуртованістю і небайдужістю цілих родин здобувачів освіти на подвір ї школи, які завітали на урочисту подію, не відчуваємо аромату яскравих осінніх квітів, не бачимо як піднімається у височінь дзвоник із жовто-блакитною стрічкою, який сповіщає про початок нового навчального року. Але ми дочекаємося! Головне вірити і не втрачати надію. Залишаймося згуртованими, терплячими один до одного, і памятаймо, що нам усім разом відбудовувати нашу Україну і творити мирне щасливе майбутнє!”, – прокоментували  в управлінні освіти і науки Херсонської  облдержадміністрації.  

Формат навчання – дистанційний.

Дивіться у відео журналістів інформаційного видання “Україснький Південь”, як проходив 2022/2023 навчальний рік.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН