Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Організовувала оформлення паспортів громадянина рф на Херсонщині – підозрюється ексспівробітниця міграційної служби

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності колишній співробітниці міграційної служби (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
За даними слідства, у липні 2022 року під час окупації м. Херсона російськими військовими підозрювана з власної ініціативи перейшла на бік ворога. Вона працевлаштувалася у незаконно створений орган – «Управление по вопросам миграции ГУ МВД Херсонской области».
ЇЇ було призначено на посаду так званого «и.о. специалиста отдела паспортно-визовой службы управления общественной безопасности Управления», а згодом вона стала «главным специалистом – экспертом Главного управления МВД Херсонской области».
На неї покладалися обов’язки щодо видачі адресних довідок, переклад паспортів громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорта рф. Також виконувала процедуру ідентифікації осіб, що втратили паспортні документи, для видачі тимчасових документів. Організовувала прийняття присяги громадянина російської федерації.
Досудове розслідування здійснюється ВП № 2 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор – Херсонська обласна прокуратура.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН