Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям роз’яснили щодо необхідності проведення оплат послуги з розподілу природного газу

Акціонерне товариство Херсонгаз надає роз’яснення споживачам щодо необхідності проведення оплат послуги розподілу природного газу.
Товариство Херсонгаз з моменту ведення в Україні воєнного стану не припиняло свою господарську діяльність та сумлінно виконувало обов’язки Оператора газорозподільних систем в Херсонській області.
Система розподілу газу має велике значення для безпеки споживачів та газової інфраструктури в цілому.
Регулярне технічне обслуговування, перевірки та ремонт газових мереж є необхідними для запобігання аваріям, витокам газу та інцидентам.
Оплата за послуги розподілу дозволяє забезпечити постійний контроль і оперативне реагування на проблеми, що забезпечує безпеку споживачів та мінімізує ризик серйозних аварій.
Таким чином, оплата за послуги розподілу природного газу є критичною для підтримки безперебійного, безпечного та ефективного постачання газу споживачам. Це забезпечує безпеку та надійність цього важливого енергетичного ресурсу.
Нарахування за послугу розподілу природного газу проводяться виключно за чинним законодавством, а усі оплати завжди проводяться по рахункам споживачів.
Про що можна пересвідчитися в особистому кабінеті на сайті товариства, де кожен зареєстрований споживач може бачити повну історію нарахувань, оплат та обсягів споживання газу з 2020 року.
Відповідно до Кодексу ГРМ, припинення або обмеження розподілу (споживання) природного газу не звільняє споживача від зобов’язання оплати вартості послуг за договором розподілу природного газу, крім випадку розірвання цього договору. АТ Херсонгаз «самовільно» не може не нараховувати та не виставляти рахунки на оплату за розподіл природного газу.
У відповідності до офіційного роз’яснення від 24 травня 2022 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (https://www.nerc.gov.ua/…/shchodo-oplati-poslug…) звільнення споживача від оплати послуг розподілу природного газу в умовах дії воєнного стану можливо виключно в таких випадках:
1) якщо форс-мажорні обставини (військова агресія рф проти України) об’єктивно унеможливили виконання зобов’язання Оператора ГРМ в частині забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи;
2) якщо внаслідок форс-мажорних обставин (військової агресії рф проти України) було пошкоджено об’єкт газоспоживання споживача та/або його внутрішньобудинкову систему газопостачання.
Щиро дякуємо усім споживачам, хто в такий нелегкий час розуміють усю складність нашої роботи та підтримують нас, сплачуючи за послугу природного газу, які направлені на роботу аварійної служби, ремонт, обслуговування та експлуатацію газорозподільних систем задля забезпечення безаварійної та надійної доставки природного газу до осель мешканців Херсонщини.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН