Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За участі Мінреінтеграції з тимчасово окупованої території повернуто ще одну дитину

На початку серпня на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 звернулася жінка, яка повідомила, що на тимчасово окупованій частині Херсонщини мешкає 14-річний хлопчик Іван. Після смерті бабусі, яка ним опікувалася, його збиралися оформити в дитячий будинок на ТОТ.

Взяти опіку над хлопцем зголосилася сім’я внутрішньо переміщених осіб із ТОТ Херсонщини, яка наразі проживає у Київській області. Вони давно знали Івана, ще до переїзду. Але самотужки забрати його з ТОТ не могли.
До справи долучилися Мінреінтеграції й «Українська мережа за права дитини». Весь процес повернення тривав 22 дні. Наразі хлопець перебуває серед своїх і починає нову сторінку свого життя.
Мінреінтеграції дякує всім, хто долучався до цієї справи. Особлива подяка голові правління «Української мережі за права дитини» Дар’ї Касьяновій. Завдяки спільним зусиллям за три літніх місяці цього року в межах проєкту «Шлях додому» вдалося повернути 26 дітей.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН