Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Володимир Зеленський високо оцінив рівень співпраці Миколаєва з Данією

Президент України Володимир Зеленський назвав успішною співпрацю Миколаєва та Данії. Глава держави вважає, що такий рівень партнерства може стати прикладом для інших громад.

Про це Президент України розповів під час інтерв’ю з Наталією Мосейчук.

Відповідаючи на питання журналістки про залучення іноземних інвестицій, Володимир Зеленський згадав співпрацю Миколаєва та Данії і назвав її прикладом ефективної децентралізованої відбудови держави.

Данія сама спілкується з Миколаєвом. І я дуже радий, що є прямі стосунки, це і є децентралізація відбудови держави”, – сказав Володимир Зеленський.

Він підкреслив, оскільки подібний патронат країни над окремою громадою показує гарні результати, його потрібно масштабувати на рівні держави.

Таких проєктів буде все більше і більше”, – сказав Глава держави.

Нагадаємо, що за ініціативи Президента України, Данія погодилась взяти шефство над Миколаєвом у питаннях відбудови. Перші перемовини про співпрацю міський голова Олександр Сєнкевич і Надзвичайний та Повноважний посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен провели влітку 2022 року. Восени минулого року Данія надала важливу допомогу Миколаєву в рамках підготовки до опалювального сезону: ОСБ-плити та інші будматеріали для ремонту пошкоджених будинків, труби для водопровідної мережі тощо.

У березні 2023 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Данією та Миколаєвом.

Як пояснив Олександр Сєнкевич, робота з Данією структурована таким чином, що всі проекти відбудови розподілені на кілька категорій – короткотермінові й нагальні, середньострокові та довготермінові. Якщо минулого року Данія надавала місту необхідні матеріали для виживання, то цього року країна підтримує роботу комунальних підприємств міста, надає їм необхідну техніку та планує конкретні проекти відбудови.

Миколаївська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН