Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть жінку, яка очолювала окупаційну адміністрацію на Херсонщині та організовувала псевдореферендум

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Станіславської громади за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Слідством встановлено, що обвинувачена під час тимчасової окупації громади, пішла на співпрацю з російськими загарбниками та обійняла посаду так званої «голови ВЦА Станіславської сільської територіальної громади».
Жінка здійснювала організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади, всебічно співпрацюючи з ворогом.
У вересні 2022 року вона брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму та залучала до протиправної діяльності інших осіб.
Ставши головою незаконно створеної «дільничної виборчої комісії» на території с. Станіслав, жінка розгорнула агітаційну кампанію на підтримку псевдореферендуму серед місцевого населення. Особисто видавала членам так званого «виборчкому» бюлетені та організовувала подомовий обхід мешканців для проведення незаконного процесу.
Також вона вела протоколи та підрахунки голосів, визнаючи псевдореферендум легітимним.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Возможно, это изображение 1 человек, светлые волосы, улыбается и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН