Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наркоплантацію виявили у лісосмузі на Бериславщині

Під час відпрацювання території обслуговування поліцейські Високопільщини виявили в лісосмузі посів із майже 50 кущів конопель. Правоохоронці встановили причетного до вирощування наркорослин «аграрія». Відтепер правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність.

Як розповів керівник відділення поліції №1 (Високопільський) Бериславського районного відділу поліції Олександр Коновал, днями під час відпрацювання території обслуговування працівники підрозділу в одній із лісосмуг виявили серед дерев і кущів відкриту ділянку, на якій росли 42 кущі конопель. Рослини були ретельного доглянуті, поруч стояла пластикова ємність на 200 л для зберігання води. Поліцейські встановили нагляд за виявленим наркопосівом. Вчора, 25 серпня, правоохоронці з’ясували особу правопорушника, причетного до незаконного вирощування конопель.

Ним виявився 32-річний житель смт Архангельське. Його затримали, коли на мотоблоці він привіз 4 пластикові діжки ємністю по 40 л із водою для поливу посіву. За словами чоловіка, він вирощував наркорослини для власного вживання з метою зменшення болю у спині. Однак поліцейські встановили, що громадянин вже притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема, й за аналогічний злочин.

Кущі конопель були вилучені та направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Наразі проводяться необхідні слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» ККУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН