Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із життя ВПО: як переселенка відкрила маленьку пекарню у Дніпрі за допомогою мікрогранту

Інтеграція людей у громаду міста та залучення їх до роботи – це найважливіша проблема сьогодення.
 В ГО “Джерело підтримки” міста Дніпро розповіли, як внутрішньо переміщені особи відкривають власну справу, спираючись на підтримку.
 Далі чудова історія від них!!!
З перших днів повномасштабного вторгнення ми опікуємось українцями, що вимушено переїхали зі своїх міст.  На сьогодні це два прихистки де мешкають вже більш одного року біля 200 осіб, різних за віком, спеціалізацією та творчими навичками.
Тому на прикладі історії нашої жительки Вікторії, ми розповімо які можливості мають ті ВПО, котрі діють не опускаючи рук.  Вікторія з сім’єю приїхала до нас ще весною минулого року з Лисичанську. Вони виїхали в той час, коли місто стало вже небезпечним для життя. Знаходячись у стресі, Вікторія встигла зібрати основні речі мужу та двом дітям, а для себе вона взяла тільки улюблений новий набір посуду, який їй подарували на день народження.
Ось так її сім’я і приїхала у Дніпро, як майже всі, котрі потрапили в такі обставини, в шоці, пригнічені, розгублені.  Але будучи жінкою з активною життєвою позицією, Вікторія відразу взялася допомагати організовувати та налагоджувати життя у прихистку.
Так ми стали добрими співпрацівниками та друзями. А ставши друзями дізналися що Вікторія пече дуже гарні торти, тістечка, та в цілому мріє стати кондитером.  Вона паралельно не тільки вчилась он-лайн на курсах кондитеру, а й розробила власний фірмовий дизайн.
Звісно, ми почали шукати можливість допомогти Вікторії втілити мрію у життя.
І така нагода надалася одразу у двох, за збігом, обставинах.  Перше, це команда ГО «Пліч о пліч» звернулася до нас з пропозицією надати мікрогранти для тих, хто бажає відкрити свою справу.
Звісно, першу кого ми підтримали та направили до цього проєкту, то була Вікторія.
Але, треба було вирішити питання приміщення для маленької пекарні.
А це хоч і не великі, але кошти за оренду.
І тут Вікторії пощастило. Бо наша команда у той же час виграла грант на заміну вікон у прихистку від фонду “Східна Європа”, що дозволило нам відремонтувати 76 вікон які були пошкоджені вибуховою хвилею. А оскільки значна частина цих вікон знаходиться у кімнатах першого поверху будівлі,  які більш підходять як технічні приміщення, ніж приміщення для життя, то одне з цих приміщень ми надали Вікторії для її справи.
За що отримали чудовий тортик.
Отже, зараз ми знаємо що вже на новорічні свята в нас буде безліч чудових солодощів від чинної фірмової міні-пекарні нашої колежанки та подруги Вікторії, яка ніколи не опускає руки. Тому запрошуємо до нас всіх хто любе смачне солодке печиво уже зараз.
А ще, закликаємо всіх, хто зіткнувся з подібними життєвими обставинами бути як Вікторія, завжди діяти, завжди шукати можливість.
Ми впевнені, що тоді саме життя підтримає Вас.
З повагою, команда ГО “ДЖЕРЕЛО ПІДТРИМКИ”
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН