Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Переселенці з Херсонської області взяли участь у піднятті прапору в Кривому Розі

Херсонці взяли участь в урочистих заходах до Дня Державного Прапора України у Кривому Розі. Для великої кількості вимушених переселенців з Херсонщини Кривий Ріг став тимчасовою домівкою.

У криворізькому парку Героїв підняли величезний синьо-жовтий стяг на 72-метровому флагштоці, встановленому до 30-річчя незалежності України.
Ярослав Янушевич наголосив, що і над Херсоном незабаром знову замайорить український стяг:

«У Херсоні вже був готовий до встановлення великий флагшток. На жаль, через вторгнення не встигли змонтувати. Та ми ще піднімемо на нього наш Прапор».

Очільник Херсонщини подякував керівництву Дніпропетровської області та міста Кривий Ріг за запрошення на свято, а також за допомогу жителям Херсонської області.
У складний час війни українці об’єднуються, аби показати свою національну ідентичність, єдність та силу.

«Сьогодні у Кривому Розі – понад 10 тис прапорів. Підняли – найбільший. Все місто синьо-жовте», – сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Цьогоріч у зв’язку з війною масові заходи не проводилися. Проте голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зауважив:

«Війна внесла корективи у цей день.Та ще зберемося тут усі разом. Після нашої перемоги».

Також під час заходу присутні хвилиною мовчання згадали загиблих захисників і захисниць, цивільних, дітей. Усіх, чиї життя забрала війна.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН