Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Я не ОК і це нормально»: в Кривому Розі психологи допомагають дітям з Херсонщини 

У Гончаренко центрі в Кривому Розі стартували психологічні майстерні з елементами арттерапії для дітей «Я не ОК і це нормально».

Метою проєкту є розвиток навичок подолання стресу та опанування власних негативних емоцій, а також психологічна адаптація дітей-переселенців з тимчасово окупованих територій, зокрема – Херсонщини.

Заняття проводить арттерапевтка Надія Кіяшко.

За словами психологині, вона сама завітала до волонтерів, щоб організувати допомогу для дітей.

«Я прийшла до Гончаренко центру, адже багато років працюю переважно з дітьми, та запропонувала цей курс. Наш проєкт став досить популярним, оскільки ми досліджуємо цікаві теми, вчимося виявляти та опановувати емоції, що зараз дуже актуально. Крім того, участь безоплатна, як і всі заняття в центрі. Це дає змогу всім охочим діткам долучитися. Малечі подобається, до нас залюбки приїжджають навіть з віддалених районів. У заняттях я використовую елементи арттерапії, пісочної терапії та кінотерапії», – розповіла ведуча курсу.

Як зазначив директор Гончаренко центру в Кривому Розі Микола Брюховецький, психологічні заняття відвідують багато дітей з тимчасово окупованих територій, які з родинами переїхали до Дніпропетровщини.

«Допомогти дітям впоратися з негативними емоціями, щоб вони могли нормально жити, навчатися, функціонувати навіть попри війну – зараз дуже важливо. Тому на літніх канікулах ми запустили психологічну майстерню для дітей “Я не ОК і це нормально”. До нас приходить багато діточок, які з сім’ями були змушені тікати з окупованих територій. Тож курс відвідують як учасники з Кривого Рогу, так і маленькі переселенці з Краматорська, Маріуполя, Херсонщини. Найближчим часом плануємо розширення проєкту, тому запрошуємо всіх охочих!», – підкреслив керівник осередку.

Серед учасників психологічної майстерні – 10-річний Захар, якому з родиною вдалося врятуватися з Нової Каховки. «На заняттях цікаво. Ми багато малюємо. А ще дивимось та обговорюємо прикольні мультфільми. Я думаю, що знайду тут друзів», – поділився хлопчик.

За словами засновника Гончаренко центру, нардепа Олексія Гончаренка, психологічну допомогу можна отримати в усіх волонтерських просторах всеукраїнської освітньо-культурної мережі. «Ми мусимо розуміти, що діти страждають не менше, ніж дорослі. Але малеча не завжди може про це розповісти, підібрати слова, поскаржитись на свій стан. Щоб допомогти маленьким українцям опанувати страхи і подолати стрес, ми запустили заняття з арттерапії в усіх наших центрах. Кривий Ріг надав прихисток багатьом родинам, і для них такі заняття вкрай необхідні», – наголосив Олексій Гончаренко.

 

Для довідки: Гончаренко центри — це найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних відкритих освітньо-культурних та волонтерських просторів. Мережа була заснована Олексієм Гончаренком у 2021 році для надання сучасної, якісної та доступної освіти українцям у різних куточках країни. У центрах викладають іноземні мови дітям та дорослим, готують підлітків до іспитів, проводять курси з фінансової та медіаграмотності, допомагають переселенцям та військовим. На Дніпропетровщині працюють Гончаренко центри в Дніпрі та Кривому Розі.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН