Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Краще хай будуть бомбосховища театрами, ніж театри бомбосховищами”: житель з Херсонщини грає вистави та допомагає ЗСУ

Андрій Богун з Малої Олександрівки. До повномасштабної війни чоловік керував театральною студією для старшокласників і студентів у Великоолександрівському районному Будинку культури і вів гурток лозоплетіння.

За словами чоловіка, зараз він з більшою частиною родини перебуває в Кривому Розі.

“Як перебиралися на підконтрольну територію – це окрема історія. Ішли з одного населеного пункту в інший пішки 12 кілометрів. Йшли майже без речей. В нас була своя легенда – куди ми йшли, щоб нас випустили через блок-пости”, – говорить чоловік.

Андрій познайомився у Кривому Розі з представниками місцевої театральної спільноти. Один із них, Павло Осіков, надав свій артмайданчик і допоміг організувати показ моновистави “Водночас”, частина доходів пішла на ЗСУ.

“Для показу вистави мало ресурсів. Не треба багато предметів, світла чи музики. І один актор всього-на-всього. Я і є цим актором. Зараз опрацьовуємо навіть бомбосховище. Тому що краще хай будуть бомбосховища театрами, ніж театри бомбосховищами”, – каже чоловік.

Влітку Андрій займався в театральній студії з дітьми переселенців і вів гурток із лозоплетіння для всіх охочих.

“На вистави, на гурток із плетіння лози, на заняття в театральну студію приходять багато жителів Херсонщини – і односельців, і тих, кого познайомила в чужому місті війна”, – говорить чоловік.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН