Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Голос Херсонщини має бути почутий”: під таким гаслом живе окупований театр

Голос Херсонщини має бути почутий – під таким гаслом сьогодні живе обласний академічний музично-драматичний театр імені Куліша.

За словами генерального директора театру Олександра Книги, сьогодні більшість творчого колективу театру розкидана по всьому світу, за кордоном і по Україні. Частина колективу залишається в тимчасово окупованому місті.

Театральні колективи багатьох міст України підтримали херсонців волонтерським збором коштів, житлом або роботою для працівників. Також за підтримки колег під час війни відбувся херсонський фестиваль Мельпомена Таврії.

“Я дякую всім, хто долучився до фестивалю, хто поширював голос Херсонщини на 64 театри, 35 міст, 12 країн світу”, – каже Книга.

Олександр Книга говорить, що на міжнародному театральному фестивалі у Грузії показати херсонську виставу не вдалося.

“Україну там представляв львівський театр з історією про війну, яка триває понад 8 років. А ми привезли футболки з херсонськими принтами, які залюбки носили представники грузинських, турецьких, португальських, азербайджанських театрів”, – розказав директор херсонського театру.

Телеведуча та блогерка Світлана Леонтьєва каже, що в Україні про Херсон у театрах говорять щотижня.

“Зараз ми працюємо над тим, щоб зібрати частину акторського складу в одному місці та грати херсонські вистави. 25-й фестиваль Мельпомени має відбутися у звільненому Херсоні”, – говорить Олександр Книга.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН