Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру від СБУ отримав херсонець: добровільно обійняв «високу посаду» в окупаційному «міністерстві культури»

Підозру у колабораційній діяльності від СБУ отримав мешканець Херсона, який перебував у місті під час тимчасової окупації та підтримав державу-агресора.

Встановлено, що чоловік прийняв пропозицію співпраці від окупаційного «міністра культури Херсонської області» олександра кузьменка та обійняв посаду так званого «виконуючого обов’язки першого заступника міністра культури Херсонської області» в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Фейковий посадовець виконував покладені на нього організаційно-розпорядчі функції як «представника органу влади». Зрадник здійснював загальне управління підпорядкованими структурними підрозділами та установами «міністерства». Представляв інтереси окупаційної адміністрації та управління адміністративно – територіальних суб’єктів рф.

Наразі слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Херсонської області спільно з Головним слідчим управлінням СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН