Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині депутату-колаборанту оголошено про підозру

За матеріалами СБУ колишньому депутату Каховської районної ради повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Залишившись на тимчасово окупованій території Херсонської області, він підтримав збройну агресію рф.
Влітку минулого року, за протекцією володимира сальда, «народний обранець» «очолив» «Великолепетиську військово-цивільної адміністрацію». Зрадник виконує завдання москви щодо поширення кремлівського режиму на окупованій території Херсонщини.
По теперішній час він здійснює організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції та доручення військового керівництва рф, спрямовані на утвердження окупаційної влади на території Великолепетиської та Рубанівської територіальних громад.
Організовує та контролює діяльність незаконного органу влади, «опікується» кадровими питаннями – підбирає людей на «робочі» місця. Запроваджує пенсійне забезпечення, видає розпорядження та реєструє установчі документи за стандартами держави-агресора.
Задля забезпечення навчального процесу на тимчасово окупованій території за освітньою програмою рф , «своїми правами» призначив на посаду так званої «начальниці відділу освіти Великолепетиської військово-цивільної адміністрації» місцеву мешканку.
Також «поставив» на посаду так звану «директорку територіального центру соціального обслуговування Великолепетиської ВЦА» – для створення штучної фінансової залежності місцевого населення від окупаційної влади та, нібито, функціонування сфери соціального забезпечення.
Крім цього, підозрюваний брав участь в організації проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднанню до територій рф, а також у масових заходах на підтримку держави-агресора.
Зраднику інкримінується ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади в окупаційній адміністрації держави-агресора).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади та з можливою конфіскацією майна.

Викриття злочину здійснювали співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН