Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ворог минулої доби атакував громади Херсонщини та обласний центр з різних видів зброї, – поліція

російські війська продовжують підступні атаки – завдають удари по громадам Бериславського, Каховського та Херсонського районів, гатять по населеним пунктам з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, БПЛА та авіації.
Військові рф вкотре здійснили авіаудар у районі Ольгівки, цей населений пункт постійно потерпає від авіаційних нальотів росіян.
У Новобериславі російські військові підступно скинули вибухівку з дрону на житлові квартали, вбивши 33-річного місцевого жителя.
Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Токарівки загинула 67-річна місцева жителька.
З танку окупанти обстріляли Козацьке, поранення отримала 45-річна місцева жителька, внаслідок влучання снаряду в будинок загинула 75-річна жінка.
У Понятівці під час обстрілу отримала поранення 68-річна жінка. Під масованим російським обстрілом перебувала Золота Балка, там поранено 69-річного чоловіка.
Також зафіксовані «прильоти» по Кізомису, Дніпровському, Велетенському, пошкоджено лінії електропередач, щонайменше 17 будинків, у яких після влучання снарядів виникали пожежі, вигоріли гаражі та автотранспорт.
Безперервними обстрілами окупанти намагалися знищити ключові об’єкти життєдіяльності обласного центру, через що у деяких районах міста спостерігалися проблеми з напругою.
У центрі, Корабельному та Дніпровському районах російські снаряди понівечили приватні та багатоповерхові будинки, вибуховою хвилею у квартирах вибиті шибки, потрощені балкони та фасади будівель, побито дахові покриття. В центральній частині міста під час артилерійського обстрілу поранено 48-річного чоловіка.
Слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки збирали речові докази та документували наслідки обстрілів.
За минулі дві доби поліція відреагувала на 478 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.
Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН