Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дітей з Херсонщини продовжують насильно вивозити у росію

Вчора Гаазький суд видав ордер на арешт не лише так званого президента рф, а й ще однієї не такої відомої персони – омбудсменки Марії Львової-Бєлової. Рішення є гучним і важливим, адже жінка займається саме питанням захисту прав дітей.

Насправді ж, під її наставництвом викрадають дітей з тимчасово окупованих територій. Сьогодні відсутні точні дані про кількість депортованих дітей, українська сторона може стверджувати лише про близько 16 500 зареєстрованих випадків. Однак число у рази більше.

Вивозили дітей і продовжують із тимчасово окупованої Херсонщини. Приводи знаходять різні: забирають у дитячий табір, на оздоровлення, пропонують евакуацію. Найбільше страждають незахищені діти, які втратили батьків під час війни або вихованці інтернатів та дитячих будинків.

Мережею шириться історія вихованиці Олешківського дитбудинку Соні. Веселу дівчинку на першому фото, зробленому вдома, перетворили на залякану дитину з ознаками побиття на тілі, – розповіла працівниця закладу.

На жаль, такі випадки не поодинокі. Незалежна міжнародна слідча комісія ООН щодо України задокументувала, що російські офіційні особи вжили правових і політичних заходів щодо українських дітей, депортованих до рф, порушивши їх права. Ордер на арешт так званої “уповноваженої” з захисту їх прав – видано.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН