Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виправдовувала збройну агресію рф та поширювала антиукраїнську пропаганду – судитимуть мешканку Херсона

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 ).
Слідством установлено, що під час тимчасової окупації Херсонщини обвинувачена, маючи досвід у сфері журналістики, здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора.
Будучи кореспонденткою одного із радикальних антиукраїнських інтернет-видань, вона просувала наративи російської пропаганди. Задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого регіону, дискредитації дій органів влади та державних діячів України обвинувачена організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала представникам росзмі фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.
Беручи участь у російському форумі жінка публічно заперечувала збройну агресію держави-окупанта проти України, та підтримувала ідею, ніби Україна сама «вбиває» своїх людей.
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що її висловлювання мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
➡️ Більше новин на нашому сайті –
__________
Приєднуйтесь до нас у:
Возможно, это изображение 1 человек, светлые волосы, улыбается и ювелирные изделия

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН