Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одній з ОТГ Херсонщини намагалися фальсифікувати вибори

За погодженням з прокурорами Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру 23-річній жительці Херсона за фактами підкупу виборців та внесення до Державного реєстру виборців недостовірних відомостей про зміну виборчої адреси мешканців регіону (ч. 2 ст. 160, ч. 1 ст. 158 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Встановлено, що зловмисниця мала на меті штучне збільшення кількості виборців та подальшу можливість впливати на результати виборів. Задля цього, жінка підшуковувала осіб, які перебували в скрутному матеріальному становищі. Та за передану їм незначну грошову винагороду використовувала електронні підписи громадян, подаючи від їх імені до органу ведення Реєстру виборців фальсифіковані заяви про перереєстрацію місця голосування в межах окремої виборчої дільниці на Херсонщині.

Після відображення в реєстрі виборців інформації про зміну реєстраційної адреси зловмисниця перераховувала гроші на карткові рахунки таких «переселенців».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції області за оперативним супроводом УСБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Наразі, правоохоронці перевіряють обґрунтованість та дотримання порядку подачі, розгляду заяв на зміну виборчої адреси кількома сотнями виборців в межах цієї ж виборчої дільниці.

За вчинене фігурантці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН