Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі платники погасили заборгованість перед бюджетами та соціальними фондами на 237 мільйонів гривень

За сім місяців платники регіону в рахунок погашення податкової заборгованості спрямували до бюджетів понад 237 мільйонів гривень.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до державного бюджету сплачено 65 мільйонів 500 тисяч гривень, до місцевих скарбниць надійшло 111 мільйонів гривень, до пенсійного і соціальних фондів – майже 61 мільйон гривень.

Упродовж січня-липня фахівці податкової служби направили до суду 312 позовів про стягнення податкового боргу в сумі 107 мільйонів 600 тисяч гривень. На даний час судовими органами винесено рішень на загальну суму 58,4 мільйона гривень.

Також з початку року відповідно до норм Податкового кодексу України та судових рішень списано недоїмку в сумі 2 мільярди 491,5 мільйона гривень, більша частина з якого припадала на підприємства-банкрути.

 

Нагадаємо, згідно із Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” тимчасово з 1 серпня 2023 року не застосовуються заходи зі стягнення (погашення) податкового боргу, що виник до 24 лютого 2022 року, і обліковується за платниками податків, податковою адресою/місцем проживання яких є тимчасово окуповані російською федерацією території України або території, на яких ведуться активні бойові дії, або території можливих бойових дій. Такі заходи не застосовуються до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація, бойові дії на відповідних територіях або припинена можливість бойових дій на відповідних територіях, а у випадку зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України – до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН