Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Державні аудитори надали пропозиції Первомайській громаді

Під час аудиту бюджету Первомайської міської територіальної громади досліджено ризикові операції, управлінські рішення та їхній вплив на виконання бюджету.

В Управлінні житлово-комунального господарства встановлено завищення вартості й обсягів робіт, внаслідок чого незаконні видатки склали 2,8 млн гривень.

А без реконструкції очисних споруд міської каналізації неможливо провести монтаж устаткування, яке тривалий час зберігається на складі. Такий стан справ засвідчив неефективне витрачання коштів на суму 14,2 млн гривень.

У постачальника товару для закладів освіти фахівці виявили нестачу продуктів харчування на суму 355,9 тис. грн за місцем зберігання. З причини завищення потреби у харчових продуктах накопичено їх залишок, що призвело до неефективного використання коштів на понад 11,9 млн гривень.

Також аудитори встановили факти неврахування місцевим фінансовим органом реальної потреби для деяких розпорядників бюджетних коштів, що призводить до незабезпеченості окремих напрямів видатків.

Невнесення змін до договорів на оренду землі щодо приведення ставок орендної плати у відповідність з рішенням органу самоврядування, призвело до недоотримання доходів місцевим бюджетом на суму 6,9 млн гривень.

Крім того, надання в оренду об’єктів комунальної власності та земельних ділянок, які не використовуються, призвело б до додаткових бюджетних надходжень на суму 410,4 тис. гривень.

Про результати аудиту поінформовано правоохоронні органи, Миколаївську обласну військову адміністрацію.

Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН