Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підозру СБУ отримала мешканка Херсона – обіймала «посади» в окупаційних департаментах

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала мешканка Херсона – обіймала «посади» в окупаційних департаментах.
СБУ встановлено, що з липня 2022 року жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом і обійняла посаду так званої «завідуючої відділу координації питань демографічної та сімейної політики у незаконно створеному «департаменті молодіжної політики, сім’ї та спорту».
Згодом зрадниця очолила ще й «юридичний відділ» окупаційного «департаменту будівництва та житлово-комунального господарства».
Фейкова очільниця на займаних посадах всіляко підтримувала діяльність окупаційної адміністрації держави-агресора. Реалізовувала ідеї та рішення «військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснювала підбір кадрів до окупаційних органів.
Організовувала масові заходи у тимчасово окупованому Херсоні, в яких особисто брала участь з метою позитивного висвітлення держави-агресора та її прибічників.
Слідчі СБУ зібрали повну доказову базу добровільної співпраці фігурантки з представниками держави-агресора. Їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.
Відомо, що зараз колаборантка перебуває на лівому березі річки Дніпро і продовжує свою зрадницьку діяльність.
СБУ документує кожного зрадника і колаборанта. Усі вони перебувають в полі зору спецслужби і відповідатимуть за законом.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН