Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру у пособництві державі-агресору отримав колишній працівник Херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України»

Підозру від СБУ отримав херсонець, який підтримав окупантів і погодився на пропозицію злочинної влади обійняти посаду так званого «заместителя директора по безопасности» «государственное унитарное предприятие «Херсонский морской торговый порт».
Відомо, що підозрюваний мав певний досвід роботи у зазначеній сфері до війни та під час тимчасової окупації обласного центру. Він працював начальником служби морської безпеки Херсонської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».
Отримавши посаду від представників держави-агресора ворожий пособник:
• організовував пропускний режим та видачу пропусків на територію незаконно утвореного підприємства, у тому числі військовослужбовцям зс рф та ворожої техніки;
• здійснив передачу у користування ворогу системи відеоспостереження державного підприємства;
• агітував працівників та місцевих мешканців до роботи на окупаційному підприємстві.
Відомо, що фігурант виконував доручення «військово-цивільної адміністрації Херсонської області» по будівництву понтонної переправи через річку Дніпро в районі смт Антонівка.
На нього було покладено забезпечення безперебійної доставки обладнання та необхідного матеріалу для ремонту барж на причалі та двох затонах порту. Також він контролював безперешкодний прохід на територію «підприємства» військовослужбовців інженерних військ зс рф та ремонтних бригад, задіяних в будівництві понтонної переправи.
Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.
Викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН