Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Гуморист і волонтер Василь Байдак провів “НеЛекцію” для молоді Миколаєва

Більше сотні підлітків та молоді Миколаєва прийшли на “НеЛекцію” зі стендапером і волонтером Василем Байдаком. Василь говорив про безпеку та здоров’я. Зокрема, як діяти, коли знайшов невідомий предмет, схожий на міну, або як вберегтися під час артилерійського обстрілу, які симптоми можуть бути ознаками депресії і куди звертатися.

 

“Окрім ризику потрапити на заміновані території, є високий шанс підірватися на уламках ракет, які збиває протиповітряна оборона. Часто підлітками керує цікавість, тому їм потрібно пояснити, чому не можна підходити й тим паче торкатися невідомих предметів”, – розповідає Василь Байдак.

 

Окрім безпекових, із підлітками поспілкувалися на ще дві важливі теми – ментальне та фізичне здоров’я, про яке завжди необхідно дбати, тим паче в умовах війни.

 

“Молодь любить навчатися та дізнаватися нове, але не любить уроки через оцінки, контрольні та домашні завдання. У нас же нічого з переліченого немає. Наші зустрічі передбачають довірливе та веселе спілкування, з елементами гри. Тому власне захід і називається “НеЛекції”. Але водночас ми не забуваємо про важливість та необхідність тих знань, які прагнемо, аби підлітки отримали”, – пояснює Василь Байдак.

 

Миколаїв став четвертим містом із запланованих. Перед тим команда “НеЛекцій” побувала у Первомайську, Южноукраїнську та Вознесенську, далі попрямує в ще кілька населених пунктів Миколаївської області.

 

Загалом команда проєкту планує провести сто зустрічей на сході та півдні України. І ще одним “нелектором”, окрім Василя Байдака, буде телеведучий та громадський діяч Олександр Педан. Нагадаємо, раніше Олександр Педан уже провів двадцять “НеЛекцій” і поспілкувався з понад п’ятьма тисячами підлітків.

 

 

“НеЛекції” – це проєкт, що реалізується разом із ГО “UMIND” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Проєкт передбачає офлайн-зустрічі з підлітками та молоддю зі сходу та півдня України на теми мінної безпеки та важливості освіти, ментального та фізичного здоров’я.

Проєкт реалізує ГО “UMIND” у рамках “Спільно” – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні для підтримки молоді, яка постраждала від війни. Програма “Спільно” об’єднує зусилля ЮНІСЕФ з урядом, місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами заради кожної дитини в Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН