Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За обстріл середмістя Херсона перед судом постане російський командир артилерійського полку

Судитимуть командира артилерійського полку рф, за наказом якого окупанти обстріляли середмістя Херсона.

Прокурори Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира 8-го артилерійського полку берегової оборони 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту вмф рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).
Слідством установлено, що підполковник зс рф, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями артилерійського полку на лівобережній частині Херсонської області, віддав їм накази про вчинення злочину проти цивільного населення.
Виконуючи їх, 24 грудня 2022 року окупанти завдали масованих невибіркових ударів по середмістю Херсона та місцях масового скупчення людей, де відсутні будь-які воєнні об’єкти. Снаряди поцілили по центральному ринку, торговельному центру, пункту видачі гуманітарної допомоги, лікарні та інших об’єктах цивільної інфраструктури обласного центру.
У результаті цього загинуло 13 людей, поранення різного ступеня тяжкості отримали понад 60 мирних жителі.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області із залученням слідчих УСБ України в Черкаській, Одеській, Полтавській, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій областях. Оперативний супровід здійснювали підрозділ контррозвідки УСБ України в області і Департамент оперативно-розшукової діяльності Адміністрації Держприкордонслужби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН