Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Правоохоронні органи США вивчають питання руйнації греблі в Каховці – представник Мін’юсту


Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу радник Генпрокурора США з питань відповідальності за воєнні злочини Елай Розенбаум.

«Руйнування греблі 6 червня є предметом значного інтересу для Сполучених Штатів, і я не можу коментувати більше – за винятком того, що це питання також перебуває в полі зору наших правоохоронних органів»,– зауважив представник Мін’юсту США під час конференції в Українському домі в Вашингтоні, приуроченій до Дня Конституції України.

Він зазначив, що загалом Сполучені Штати є дуже обережними у своїх офіційних оцінках щодо злочинів, вчинених російською стороною.

«Ми не були першими, хто заявив, що Росія вчиняє воєнні злочини. Ми не були першими, хто говорив про злочини проти людяності, але коли у нас були всі необхідні докази, державний секретар робив публічні заяви про це»,– додав він.


Розенбаум також зазначив, що коли настане відповідний час, і коли докази будуть ретельно досліджені та встановлені, то влада США, вочевидь, зробить офіційні заяви про те, хто причетний до руйнації греблі.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня була підірвана Каховська ГЕС. Офіційна позиція США та деяких інших країн Заходу полягає в тому, що це сталося внаслідок війни, розв’язаною РФ проти України. Натомість у Вашингтоні прямо не вказують, хто саме підірвав конструкцію ГЕС.

​Гребля знищена майже повністю та відновленню не підлягає. Руйнування Каховської ГЕС, а також шкода, завдана цим довкіллю, є найбільшим екоцидом з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.​

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН