Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аудитори передали до Бюро економічної безпеки України результати щодо перевірки “Миколаївелектротрансу”

Миколаївські аудитори завершили перевірку закупівель Комунального підприємства міської ради “Миколаївелектротранс” в травні 2023 року.
Перевірено закупівлі: швидкоспоруджувальні павільйони “Тимчасове укриття” та закупівлі електроенергії.
Фахівці Держаудитслужби дійшли висновку про зайве перерахування коштів, загалом на суму 5 млн 834 тис. грн постачальнику ТОВ “ІБФ “ЕЛІТМАЙСТЕР” без документального підтвердження витрат.
На направлені “Миколаївелектротрансом” заперечення аудитори надали обґрунтовані висновки, а матеріали перевірки передано Бюро економічної безпеки України.
Тобто, сума виявлених перевіркою закупівель порушень, що призвели до втрат, може подвоїтись.
За розрахунками аудиторів, на кожному укритті, в середньому, завищено вартість проведених робіт на суму понад 400 тис. грн.
При цьому, Головне управління ДСНС в Миколаївської області не здійснювало оцінку стану готовності установлених павільйонів “Тимчасове укриття”, які не приймались в експлуатацію, паспорт та облікова карта на них відсутні.
Павільйони не внесено до фонду захисних споруд цивільного захисту територіальної громади. Фактично вказані споруди обліковуються у складі основних засобів комунального підприємства не як споруди цивільного захисту.
Триває досудове розслідування щодо законності витрачання коштів КП “Миколаївелектротранс” на спорудження павільйонів “Тимчасове укриття”. Дізнатися про те, що спорудило КП “Миколаївелектротранс”, чи є архітектурні форми спорудами цивільного захисту, можливо після проведення відповідної експертизи, у тому числі будівельної.
Щодо закупівлі електроенергії.
Перевірка закупівель виявила, що КП “Миколаївелектротранс” безпідставно підвищило ціни електроенергії більше, ніж на 10 %, що заборонено Законом.
Так, трьома додатковими угодами підвищено ціну електроенергії з 01.10.2021 на 20,89%, та ще чотирма – з 01.11.2021 на 27,92 %.
Слід зазначити, що в ході перевірки посадовими особами КП “Миколаївелектротранс” не пред’явлено які ж підстави були для збільшення ціни електричної енергії, у тому числі письмові звернення постачальника ТОВ “Прикарпатенерготрейд” до КП ММР “Миколаївелектротранс” з приводу підвищення ціни не надано.
У результаті безпідставно змінено істотні умови договору в частині підвищення ціни більше ніж на 10 % від договірної ціни, що призвело до зайвої оплати КП “Миколаївелектротранс” на користь ТОВ “Прикарпатенерготрейд” коштів в сумі 3 млн 365 тис. грн.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН