Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Угорська Екуменічна Служба Допомоги підтримує херсонців у важкі часи

Херсонщину не залишили з бідою сам на сам. У Херсон прийшла 19-ти тонна фура з Будапешту з продуктами та гігієнічними засобами для потерпаючих від російського теракту херсонців.

 

Міжнародна допомога від угорців виявилась вчасною та затребуваною.

Представник Угорської Екуменічної Служби Допомоги в Україні Барнабаш Сотмарі, разом з регіональним партнером, головою громадської організації «Ліга соціально відповідальних жінок» Наталею Кравець відвідали дитяче відділення обласної клінічної лікарні ім. Тропіних та зустрілися з головним лікарем Леонідом Ремигой.

Леонід Ремига розповів, як розмістили 127 евакуйованих осіб, чим їх годують. Він розказав, що це здебільшого люди похилого віку, вони у шоковому стані та потребують лікування. Всі, хто, внаслідок техногенної катастрофи, перебувають зараз в лікарні, мають змогу пройти необхідні медичні процедури.

Барнабаш Залмарі, Наталя Кравець поспілкувались з людьми та передали їм пакети непрофільної, непродуктової допомоги. 127 пакетів передали у тимчасові евакуаційні пункти, тим, хто зараз спасається від водної стихії.

Допомогли у роздачі кризових наборів волонтери організації «А що зробив ти?», які вже давно співпрацюють з «Лігою соціально відповідальних жінок».

Роздача кризових пакетів продовжується. Їх роздають у місцях підтоплення з човнів волонтери організації «А що зробив ти?». А до Херсонської області вже їде нова партія допомоги від угорських друзів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН