Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ оголосила підозру голові Фонду майна Херсонської області від окупаційної влади

Так званому голові «Фонду майна Херсонської області» повідомлено про підозру від СБУ.
Оперативниками СБУ встановлено мешканця міста Полтава, який, будучи «на зв’язку» із представниками окупаційної влади, прибув у тимчасово окупований Херсон.
Він підтримав збройну агресію рф та окупацію території Херсонщини. Маючи досвід роботи в державних органах та, аби вгамувати свої амбіції, підозрюваний добровільно прийняв з рук окупантів пропозицію посади у незаконно створеному органі.
З липня минулого року і по теперішній час фейковий голова на «посаді» виконує свої «функції». Під час окупації – у Херсоні, після звільнення міста – у тимчасово окупованому Генічеську.
З метою функціонування окупаційної влади підозрюваний організовував видання відомчих нормативно-правових актів щодо діяльності так званого «Фонду майна» на окупованій території Херсонської області. Затверджував, за погодженням з окупаційною владою, структуру та штатний розклад «установи». Видавав накази та розпорядження.
Фігуранту повідомлено про підозру у колабораціонізмі за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН