Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Двоє жителів Херсонщини отримали підозри від СБУ: обійняли посади в окупаційному правоохоронному органі

За матеріалами СБУ підозру отримали чергові колаборанти з Херсонщини, які «влаштувались» на службу до окупаційного «гу мвд рф по Херсонской области».
Одна з них – колаборантка, маючи досвід роботи у державній міграційній службі, на пропозицію держави-агресора у липні 2022 року погодилась обійняти посаду так званого «заместителя начальника управления федеральной миграционной службы гу мвд по Херсонской области».
На «посаді» зрадниця виконувала вказівки москви щодо примусової «паспортизації» місцевих жителів та окупованої на той час частини Миколаївської області, здійснювала реєстрацію громадян України, громадян рф та осіб без громадянства у відповідності до законодавства рф.
Закликала мешканців Херсонської області до співпраці в окупаційному органі.
Контролювала процес заміни українських паспортів на «паспорти» рф, підпорядкованими їй працівниками.
Також, організовувала процедуру ідентифікації осіб, що втратили паспорта, для подальшого складання адресних довідок і отримання нового «документа» рф.
Інший – експоліцейський райвідділу поліції ГУНП в Херсонській області «влаштувався» на службу до окупантів у так зване «Голопристанское районное отделение полиции Скадовского районного отдела полиции гу мвд по Херсонской области».
На «посаді» так званого «временно исполняющего обязанности помощника дознавателя отдела дознания» у псевдоправоохоронному органі зрадник виконує вказівки ворога, спрямовані на зміцнення окупаційного режиму на тимчасово окупований території Херсонщини.
Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 7 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
За вказаний злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.
Викриття зрадників здійснювалось співробітниками СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН