Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський водоканал отримав від угорців комплекти для відкачки води

10 комплектів для відкачування води, у які входять мотопомпи, теплові гармати, мастило, пальне, дезінфекція, отримав Херсонський міський водоканал. 20 таких же комплектів, вже готових для роботи, доставили рятувальникам ДСНС. По 5 агрегатів передали Дніпровській районній раді міста Херсона та в Антоновку. Шість комплектів з мотопомпами має тепер Корабельний район Херсона.

 

10 комплектів особисто передали міськводоканалу Барнабаш Сотмарі, представник Угорської Екуменічної Служби Допомоги та Наталя Кравець, регіональний партнер УЕСД, голова ГО «Ліга соціально відповідальних жінок».

В управлінні комунального закладу вони поспілкувались з керівником установи Олексієм Савченко. Він пояснив чому ця гуманітарна допомога актуальна і надважлива саме зараз.

З 146 свердловин, якими користувались херсонці, після підтоплення працює всього 70. Тільки тому, що багато людей виїхали, води вистачає. Але всі інженерні мережі знаходяться у затопленому стані. Це десятки кілометрів комунікацій, діаметром від двох метрів до тоненьких трубочок, 31 об’єкт. Вживаються всі заходи, щоб відновити мережу. Але збитки можуть бути від 50 мільйонів гривень і більше.

Мотопомпи, що передані, як гуманітарна допомога, будуть відразу задіяні у відкачуванні шести каналізаційно-насосних свердловин, що затоплені, а також заглиблених приміщень на насосних станціях.

Рятувальникам Херсону було передано 20 мотопомп, теплових гармат та інших необхідних інструментів, які допоможуть скоріше справитись з наслідками підтоплення.

Розвантаження відбувалось під звуки сильних вибухів. До процесу підключились майже всі вільні працівники установи. Працювали швидко і злагоджено. Частину комплектів перенесли до машини рятувальників, яка відразу відправлялась до об’єктів де новеньке обладнання запускалось у роботу.

Власна інформація.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН