Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешківській громаді невідома кількість загиблих від підтоплення, ставлять діагноз — вади серця — міський голова

В деяких населених пунктах та місті Олешківської громади вода відступила. Затопленими залишаються вулиці, які знаходяться біля річки, там вода відійшла на 50-70 сантиметрів. Про це в телемарафоні “Єдині новини” розповів міський голова Олешок Євген Рищук.

За його словами, офіційно відомо про одинадцять загиблих. Окупаційна влада в лікарні відмовляється ставити діагноз загибелі людини  утоплення. Ставлять проблеми з серцем.

“На сьогодні офіційно видали 11 довідок про смерть, з них дві тільки утоплені. Одна жінка писала, що привезла свого родича в лікарню, а їй відмовили в довідці про смерть, де вказано утоплення. Скільки в цілому загиблих ми не можемо зараз сказати”,  говорить Рищук.
Також міський голова говорить, що окупаційна влада в останні дні вивозила людей в інші населені пункти. Там їм пропонували виїхати в Росію, але ніхто їхати туди не хоче.

“Люди не тільки втратили домівки і майно, а втратили ще і документи. Починається така жорстка маніпуляція: якщо ти хочеш хоч щось — бери російський паспорт. Обіцяють надати компенсації 10 тисяч рублів Скоріш за всього зараз буде масова паспортизація. Люди вимушені будуть брати паспорти, щоб отримати гроші”,  повідомив міський голова.

Також, каже Рищук, є інформація, що багато люде​й залишилися без документів. А відновити можна тільки російський, без окупаційного документа можна не доїхати до першого блокпосту.​

Суспільне Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН