Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олешки досі залишаються частково затопленими після підриву Каховської ГЕС

За словами Рищука, в місті багато приватних будинків приватних впали, деякі дахи лежать на землі, тому що збудовані з глини та буту і розмокли. Щодо загиблих у міського голови офіційної інформації немає.

“Зафіксували, що загинули понад 20 людей, а скільки вивезли — невідомо. Тому що були факти, коли російські військові вивозили загиблих на Каховку, і куди вони їх подівали, не знаємо через окупацію. Але я бачу по інформації, що не буде більше 50 загиблих людей”, — говорить міський голова.

Також, каже Євген Рищук, у нього була інформація, що російська влада пообіцяла родичам загиблих виплатити по мільйону рублів за кожного. Але окупанти зробили все, щоб не виплачувати ці гроші.

“Всім, хто потонув, видавали свідоцтва про смерть, де причиною були вказані проблеми з серцем, серцева недостатність чи інфаркт. Людей, у свідоцтвах яких було вказано, що загинула через утоплення, були одиниці”, — каже Рищук.

Євген Рищук розповів, що наразі в місті йдуть щодня артдуелі, і російські військові обстрілюють громаду, тобто розбивають місто вщент і ті села, які знаходяться близько. Кожного дня є загиблі або поранені, проте конкретні цифри дізнатись немає можливості.

“3 серпня сильно обстріляли село Праві Саги. Там 29-річному лікарю-травматологу відірвало обидві ноги, ситуація дуже тяжка. А лютують окупанти та обстрілюють, тому, наші захисники просуваються, це військовим РФ не подобається. Також вони бачать, що приходять прильоти по їх складах БК, по живій силі” — каже Рищук.

Рищук розповів, що бойові дії йдуть і центрі та в навколишніх селах. Ситуацію в громаді на лівобережжі назвав вкрай важкою: це стосується і гуманітарної сфери, електроенергії по місту майже немає, з газом проблеми, зі зв’язком проблеми.

“Менше окупантів не стало, хоча в місті вони не перебувають весь час. Є інформація, що їх дуже багато в лісах довкола міста, вони там собі побудували фортифікаційні споруди. Також вони грабують людей, забирають останнє, наприклад, автомобілі. А половина з тих наших людей, які лишились, стали волонтерами. Вони вивозять людей, привозять продукти харчування, медикаменти, і за це їм дякую”, — говорить Євген Рищук.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН