Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які базові заходи допоможуть убезпечити себе від кіберзлочинців?

У час розвитку високих інформаційних технологій, кількість користувачів зростає, але їх обізнаність кібергігієни не на високому рівні. Тому людям обов’язково потрібно знати загальні правила, яких важливо дотримуватися для того, щоб захистити себе від дій інтернет-злочинців.

Про це у п’ятницю, 16 червня, під час брифінгу повідомила начальниця відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України Ганна Забєліна. Ганна Забєліна наголосила на тому, що завжди потрібно уникати підозрілих посилань. «Попіклуйтесь про створення надійних паролів. Для складання паролів завжди використовуйте окрім цифр – символи та букви верхнього та нижнього регістру. Ніколи не використовуйте один і той самий пароль до декількох облікових записів», – зазначила вона.

Рекомендується на всіх облікових записах, месенджерах встановити двофакторну аутентифікацію.

«Якщо навіть злочинець отримає якимось чином доступ до першого етапу, то він ніколи без вашого підтвердження не заволодіє вашим акаунтом у соціальних мережах або месенджерах. Це банально, але працює», – розповіла Ганна Забєліна. Використовуйте ліцензійне програмне забезпечення та завантажуйте додатки з офіційних сайтів та джерел.

«У кожного має бути ліцензійне антивірусне забезпечення, яке постійно потрібно оновлювати. Тому що всі компанії, які переймаються цією проблемою, вивчають нові віруси, шкідливе програмне забезпечення, яке до своїх бібліотек завантажують люди. Намагайтеся хоча б раз на тиждень перевіряти всі свої девайси на наявність шкідливого програмного забезпечення», – наголосила вона.

Щодо збереження банківської таємниці, то Ганна Забєліна повідомила, що потрібно верифікувати абонентський номер свого телефону, щоб злочинець віддалено не зміг його перевипустити.

«Це загальні та основні заходи, які убезпечать вас від кіберзлочинців», – підсумувала начальниця відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН